Rabu, 23 November 2011

TINGKATKAN KESELAMATAN RUMAH ANDA

Assalamualaikum semua,
Beberapa bulan lepas, rakan sekolah saya ada kongsikan cerita sedihnya  di FB yang rumahnya telah dipecah masuk ketika dia di tempat kerja. Dia juga ada muat naik gambar-gambar tu di FB. Saya minta kebenaran untuk sharekan gambar tu kerana ianya sangat-sangat berkaitan dengan perniagaan yang kami jalankan. Dalam bulan tersebut juga seorang pegawai Risda Kuantan minta tolong tengokkan rumah rakannya seorang doktor di Bukit Ubi Kuantan. Wah nampaknya modus operandi perompak ni sama....mengumpil telinga gril sampai tercabut dan patah.

Lalu kami putuskan untuk membaiki kawasan yang diumpil dan pasangkan satu "cover" sampai telinga gril untuk letak mangga diluar tu tidak kelihatan lagi. Nanti kami akan tunjukkan gambarnya kepada yang berminat untuk meningkatkan keselamatan rumah mereka melalui gril keselamatan.

Lihatlah bagaimana kerja keras perompak-perompak itu mencari rezeki yang sememangnya HARAM.





Selasa, 8 November 2011

Structure di Runchang

Structure Garaj Lori


Tempat Basuh Lori

Railing Tanki Air


Ini antara gambar structure yang kami buat dan pasang di kawasan penternakan kambing terbesar di Runchang, Pekan, Pahang. Kami hanya buat structure garaj lori, tempat basuh lori, structure tanki minyak dan 4 rumah pam. Projek ini kami buat di bawah Kontraktor KL Ingenuer K/G Sdn Bhd. Runchang ni hampir dengan Paloh Hinai menghala ke Muadzam Shah.

Rabu, 2 November 2011

SEMINAR ADVANCE MARKETING POWER

Salam semua,
Alhamdulillah setelah 2 bulan berhenti dari menjadi pensyarah perakaunan saya dah mula nampak arah tujuan saya. Memanglah saya berhenti dengan satu tujuan nak lebih masa untuk keluarga saya dan memajukan bisnes kami. Pengalaman sebagai pensyarah memang tak cukup untuk bantu suami saya, so saya memang dah buat perancangan dari awal tahun. Tepat pada tarikh hari lahir saya (20/2/2011), saya pergi SKPD di MS Garden Kuantan (ini je hadiah yang saya mintak dari suami....temankan saya ke satu seminar yang saya nak pergi sangat, tak perlu hadiah lain, sebab saya tangguhkan hadiah tu tahun depan - 2012 nak mintak yang special sangat yang dia termampu lepas bisnes kami expand)

Di sana saya daftar terus IMKK 1 April 2011, Wow dah jelas dah apa yang saya nak buat. Balik hari Isnin, terus buka akaun emas @ RM141.00/ gram. Solat Dhuha, Alpha, Bunting, Flyers, antara marketing strategies yang saya buat. Ok...ada impact...semua design sendiri...ada perubahan...tapi saya buat macam orang buta...try and errors...ada tak orang nak ajar camne ni? Tolong...saya dahagakan ilmu.

Di IMKK ada pendaftaran murah giler untuk Seminar Marketing Power (SMP), so saya join. Dapatlah sikit info tentang P.O.W.E.R & cara nak bagitau kepakaran saya. Pada 23 Okt 2011 saya dan suami pergi lagi ke SMP dengan 2 orang rakan lain setelah tak berjaya pujuk adik-beradik yang minat bisnes yang bagi banyak alasan tak logik. Saya bagitau suami, saya nak ke AMP di KL minggu tu jugak. Suami ok, so kami pun pergi.

Bawa 5 orang anak dan mintak tolong jaga anak duk kat The Zon senang nak tengok bongsu saya yang baru 1 tahun. Risau betul sebelum pergi, daftar Diamond 2 orang, payment kontrak belum masuk, camne? Buat Alpha, sebelum tu beli set Detox Life Rich 7 hari, pagi mandi garam (bancuhkan untuk suami setiap pagi) sabun garam, sembur spray, positive mind. Everything went well, semua deals dapat closing cam tu ajer...Alhamdulillah, DAO kata kena bersyukur selalu.

Waktu saya buat catatan ni, dah hari ke 3 selepas AMP, setiap sebelum subuh, study and buat exercise workbook AMP, komen FB, update Blog, iklan kat Mudah.com, dapat idea mencurah-curah ... tulis. Connect to staff Jerry, cuma dia baru reply sekali...still waiting. Waiting for my consultant to contact...
Okay, my life will be better, Saya Kaya Dan Berjaya....itulah ayat yang beribu-ribu kali kami sebut dalam semua seminar Dr Azizan Osman.